top of page

PMO Myte #5: Projektets succes er det bedste bevis for PMO'ets succes


PMO, Project Management Office development and Project Management training

Der er ingen tvivl om, at projektets succes spiller en stor rolle for de fleste PMO-er. Dog er det ikke altid den bedste måde at bevise dets værdi.

Hver eneste aktivitet og service, et PMO leverer til sine interessenter, skal evalueres. Nogle PMO-aktiviteter har måske stor indflydelse på projektets leverancer og succes, såsom at støtte projektplanlægningen, lave risiko-workshop og bennefit- realiseringsplan. Disse aktiviteter skal vurderes og evalueres og kan være, hvis gennemført succesfuldt, vigtige faktorer at måle hvor effektivt PMO'ets bidrag er.

På den anden side har nogle PMO-aktiviteter og services en lille effekt på succesen af projekterne, såsom at levere rapporter til den øverste ledelse, skabe et porteføljeoverblik, sikre gode "start- stop" kriterier osv. osv. I disse tilfælde er enhver årsagssammenhæng mellem hvad PMO'et gør, og de resultaterne i projekterne, næsten ikke-eksisterende. Det er således nødvendigt at etablere andre typer af resultatindikatorer for PMO'et, såsom overholdelse af rapport deadlines, sikre kvalitet i dokumentation, levere oplæg der kan træffes beslutninger på baggrund af og levere overblik og transparens i data, der sikrer høj beslutningshastighed. Denne sidste type af PMO-aktiviteter er med til på sigt, at sikre bedre resultater i projekter, men effekten er mere inddirekte.

Husk at ballancere jeres PMO-aktiviteter, så nogle forbedrer projekterne direkte og andre er med til at sikre grundlag, beslutninger, overblik og transparens.

Udvikling af dit PMO:

Hvis du er blevet nysgerrig på udvikling af PMO-er og hvordan DU kan sikre at dit PMO får den opbakning der er brug for, kan du læse mere HER PMO udvikling. Læs om vores workshop tilgang der sikrer at vi kommer hele vejen rundt om selve PMO- aktiviteten: Hvordan den skal gennemføres, hvem den gavner, hvem der er sponsor, hvordan du får den til at virke og hvordan du måler effekten.

PMO Manager uddannelse:

Savner du træning og uddannelse i udvikling af dit PMO? Så kan du følge vores PMO Manager uddannelse, der er udviklet i samarbejde med Ingeniørforeningen. Læs mere her: PMO manager træning. Hold 5 starter til marts 2017 i hhv. Århus og Lyngby. Tilmelding er begyndt. Skriv til info@projectgovernance.dk eller ring til Hans Arnbjerg på 2090-3242.

Har du læst om de andre myter i denne serie? Hvis ikke kan du starte herunder:

This PMO myte series has been started by @Americo Pinto, with his 7 myts article. Americo is an acknowledge PMO developer from Basil. "All credits goes to Americo". I have translated the myts into Danish, further developed them and added relevant issues to fit a Danish contekst. If you want to read more about Americo Pinto look at his profile here: https://www.linkedin.com/in/americopinto.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page