top of page

PMO Myte #8: Only large companies will benefit from having a PMO

PMO, Project Management Office development and Project Management training

Hvor stor skal en virksomhed være, for at det giver mening at tale om PMO-funktionen eller et projektkontor?

Der er ikke et enkelt svar på dette. For mig afhænger det af flere faktorere: Hvor stort er fokus på projekter? Lever virksomheden af projekt-salg? Er der meget produkt/service udvikling? Hvor mange forskellige afdelinger deltager i udvikling af produkter? Foregår projekter og udvikling på flere sites og i lande? Deltager der +20-40 personer i projekt-eksekveringen på tværs af flere projekter? + mange andre faktorer.

Jeg har været Head of PMO i en virksomhed med ca. 40 medarbejdere på det danske site, der var ansvarlig for projekteksekvering. Og vi havde brug for PMO-funktionen til at: 1. Sikre at KUN de rigtige projekter blev startet og 2. Køre disse projekter via ensartede værktøjer, metoder og processer. 3. Sikre et overblik over projekter til at justere ressource-allokeringen osv. osv. og 4. Give topledelsen et grundlag for at træffe beslutninger om start og stop af projekter.

Min pointe er, at disse funktioner har næsten alle virksomheder brug for. Om man vælger at starte en enhed der hedder et PMO/projektkontor er ikke så vigtig for mig. Det vigtige er, at ovennævnte funktioner får fokus på tilstrækkelig højt niveau i virksomheden, så man undgår projektmylder og undgår at sætte dårlige projekter i gang.

Udvikling af din PMO funktion:

Hvis du er blevet nysgerrig på udvikling af PMO-funktionen og hvordan DU kan sikre at dit PMO skaber værdi, kan du læse mere HER PMO udvikling. Læs om vores workshops, der sikrer at vi kommer hele vejen rundt om selve PMO- aktiviteten: Hvordan skal den gennemføres, hvem gavner den, hvem er sponsor, hvordan du får den til at virke og hvordan du måler effekten.

PMO Manager uddannelse:

Savner du træning og uddannelse i udvikling af dit PMO? Så kan du følge vores PMO Manager uddannelse, der er udviklet i samarbejde med Ingeniørforeningen. Læs mere her: PMO manager træning. Hold 7 starter til 28SEPT 2017 i København. Tilmelding er begyndt. Skriv til info@projectgovernance.dk eller ring til Hans Arnbjerg på 2090-3242.

Har du læst om de andre myter i denne serie? Hvis ikke kan du starte herunder:

This PMO myte series has been started by @Americo Pinto, with his 7 myts article. Americo is an acknowledge PMO developer from Basil. "All credits goes to Americo". I have translated the myts into Danish, further developed them and added relevant issues to fit a Danish contekst. If you want to read more about Americo Pinto look at his profile here: https://www.linkedin.com/in/americopinto.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page