top of page

PMO Myte #4: PMO-processer er lig med Projektstyrings-processer

PMO, Project Management Office development and Project Management training

Det at etablere processer for styring af projekter, programmer og porteføljer, er vigtigt især for PMO-er der vælger at tage ansvar for projekt-metode-apparatet. Men PMO processer er ikke det samme som de specifikke projekt-metoder.

PMO processer beskriver HVORDAN de enkelte projektmetoder skal gennemføres. PMO processer handler om at definere flowet af aktiviteter, roller og ansvar, og især om input og output og definering af performance indikatorer.

Hvis for eksempel et PMO vil bidrage med en rapport om projektfremdrift til topledelsen, så skal det beskrives i detaljer hvilke data der skal indsamles, hvordan denne indsamling skal ske, hvem der er ansvarlig, hvilken effekt denne rapport skal skabe, hvilke beslutninger skal der tages på baggrund af denne rapport og hvor ofte skal det gøres osv. osv. Alt dette dækker over PMO processer, altså HVORDAN de enkelte aktiviteter skal gennemføres.

Når du bliver i stand til at adskile dine projektstyrings-processer fra PMO processerne, bliver du bedre i stand til at linke og aligne projektstyringsproceserene med interessenternes behov. På den måde kan du bedre levere det dine interessenter oplever som værdiskabende, frem for det DU som PMO-person synes er det vigtige.

Hvis du er blevet nysgerrig på udvikling af PMO-er og hvordan DU kan sikre at dit PMO får den opbakning der er brug for, kan du læse mere HER PMO udvikling

PMO Manager uddannelse:

Savner du træning og uddannelse i udvikling af dit PMO? Så kan du følge vores PMO Manager uddannelse, der er udviklet i samarbejde med Ingeniørforeningen. Læs mere her: PMO manager træning. Hold 5 starter til marts 2017 i hhv. Århus og Lyngby. Tilmelding er begyndt. Skriv til info@projectgovernance.dk

Eller du kan ringe til Hans Arnbjerg på 2090-3242 og få en snak om hvordan et PMO kan udvikles i netop din virksomhed.

Har du læst om de andre myter i denne serie? Hvis ikke kan du starte herunder:

This PMO myte series has been started by @Americo Pinto, with his 7 myts article. Americo is an acknowledge PMO developer from Basil. "All credits goes to Americo". I have translated the myts into Danish, further developed them and added relevant issues to fit a Danish contekst. If you want to read more about Americo Pinto look at his profile here: https://www.linkedin.com/in/americopinto.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page