top of page

Det strategiske PMO, episode 7: Har dit PMO gennemslagskraft?

PMO, Project Management Office development and Project Management training

  • Hvor i din virksomhed er jeres PMO/projektafdeling forankret?

  • Hvem referer jeres Head of PMO til?

  • Hvor stor en del af virksomheden bliver "ramt" af jeres projekt- metoder/processer og porteføljeledelse?

  • Har PMO-et en tæt relation til jeres CEO eller level 1/2 direktører?

  • Er du tilfreds med jeres PMO´s gennemslagskraft?

Jeg oplever en del PMO/projektkontor-ansatte der bekymrer sig om ovenstående spørgsmål. De fleste kan hurtigt svare på dem. Men efterhånden som vi kommer igennem dem, starter der en refleksion; hvilken betydning de enkelte svar har for svaret på det sidste spørgsmål: Er du tilfreds med jeres PMO´s gennemslagskraft? og man kunne fortsætte: Lytter jeres kollegaer uden for PMO-et til jer og kan I få dem til at "følge jer" når I sætter vigtige initiativer igang?

Alt dette handler om PMO-governance-struktur. Hvor er vi placeret i organisationen og hvilken magt og beslutningskraft har vi? Det er enormt afgørende for et PMO-ets succes at kunne svare på dette og forholde sig til hvordan PMO-et kan imødegå de udfordringer den ene eller anden organisations-struktur måtte give. Ofte er det umuligt at flytte PMO-et internt. Vi må leve med den placering det har. Men hvordan gør du det og stadig sikrer at dit PMO er gennemslagskraftigt og strategisk relevant?

Se min lille video hvor jeg give et par eksempler på nogle af udfordringerne og hvilke løsninger der kan hjælpe.

Hvis du er blevet nysgerrig på hvordan dit PMO kan få mere gennemslagskraft med/på trods af den organisatoriske placering, så kan du tage vores PMO Manager uddannelse. Den er et samarbejde mellem Inginiørforeningen og ProjectGovernance.

Vi starter hold op både i Århus og på DTU i Lyngby her i Sept. Der er få ledige pladser. Du finder mere info HER.

Har du set de andre episoder i serien om det strategiske PMO? Hvis ikke kan du starte her under:

Venlig hilsen

Hans Arnbjerg

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page