top of page

Det strategiske PMO, episode 1

Du skal se at få dig en PMO strategi?

Ligger der et strategidokument for dit PMO eller projektkontor? Står det beskrevet hvad PMO-ets mission og vision er? Er der beskrevet hvilke PMO- aktiviteter der skal sikre, at PMO-ets strategi bliver gennemført, og står der hvordan I vil måle effekten? Har din direktør underskrevet dette dokument? Hvis det er et stort; NEJ, til disse spørgsmål er du ikke alene. En undersøgelse jeg gennemførte i 2014, som en del af min MBA hoved-projekt viste, at kun 1/3 af elle PMO-er har en strategi.

På samme tid viste ESI (2015), i deres store undersøgelse af over 900 PMO-er, at 72% af senior manager i virksomheder med PMO-er, stiller spørgsmålstegn ved værdien af et PMO. Det er en udfordring af de helt store. Og efter min mening starter den med en PMO strategi.

Hvordan opstår tanken om et PMO?

Når et projekt-kontor (PMO) startes det er ofte en beslutning der bliver taget af topledelsen. Det er ofte en beslutning der har været undervejs gennem længere tid. Virksomheden har måske oplevet at projekter/programmer ikke er blevet gennemført tilfredsstillende eller ikke har skabt den effekt, man havde håbet på. Måske er kundetilfredsheden for lav, måske er der frustration over at projekterne tager lang tid. Måske er tanken om et PMO opstået under en strategiproces. Som en direkte udløber af dette arbejde har topledelsen set et behov for at styrke og fokusere ledelsen af de strategiske projekter. Disse metoder/processer skal sikre, at strategien kommer til at skabe effekt.

PMO strategi og PMO charter:

Og her kommer PMO-folket ind. Det er nu du skal insistere på at lave en PMO strategi og et PMO-charter. Det vil sikre dig, at du kommer "hele vejen rundt". Du vil have lettere ved at få den opbakning fra vigtige direktører, der er så afgørende for dit PMOs succes. Det behøver ikke være en lang proces at få det udviklet. DU har sikkert alle tankerne i hovedet. Få dem ned på skrift. Få vigtige interessenter til at engagere sig i dette arbejde. Få din topledelse til at underskrive og give dig opbakning, og du er allerede noget foran andre PMO-er, som du måske sammenligner dig med.

Hvis du er blevet nysgerrig på det med en PMO-strategi, kan du se en lille video jeg har lavet.

Hvis du vil vide mere om PMO workshops der udvikler, kan du læse HER

Hvis du vil vide mere om PMO kompetance-udvikling, kan du læse om min og IDAs PMO Manager uddannelse. Der er åben for tilmelding nu og de næste to hold i hhv. Århus og Købvenhavn starter til september 2016 HER.

Vi ses.

Hans Arnbjerg

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page