top of page

Det strategiske PMO, episode 3

Hvilke emner taler du om, når du taler strategisk? Se mine 6 her:

Det er ofte en strategiske beslutning at starte og køre et PMO. Mange PMO-er

tager ansvaret for meget vigtige projekter, både de interne forretnings

optimeringsprojekter og de store kunde relaterede projekter. De beslutninger

som PMO-er tager får ofte store implikationer på mange kollegaer. PMO-er

bidrager ofte til beslutningerne om hvilke projekter, der skal køre og hvilke der

må lukkes. PMO-er og strategi er altså tæt forbundne elementer.

Det er der nogle PMO personer der glemmer, når der går "hverdag" i den. Når vigtige dokumenter skal udfyldes, når data skal indsamles, når der afholdes styregruppemødet om vanskelige emner og når måneds-rapporteringen på fremdrift og andre KPI-er skal opgøres. Der bliver hurtigt stort fokus på HVORDAN og på leverancen.

Hvis du vil sørge for, at jeres PMO anses for en respekteret partner, skal du også kunne tale et strategisk sprog, og interessere dig for de vigtige strategiske emner. Jeg har lavet en lille video, hvor jeg gennemgår de 6 emner JEG mener er vigtige. Der er helt sikkert flere og andre strategiske emner man kunne tage op. Her er mine emner. Hvad er dine?

Hos ProjectGovernance arbejder vi med PMO kompetenceudvikling på 2 planer:

PMO Workshops

Vi afholder workshops ude i jeres virksomhed, hvor vi hjælper Jer med at får styr på vigtige elementer af jeres PMO. Det kunne være elementer som: Hvorfor har i et PMO, eller hvordan skal I måle effekten af jeres PMO arbejde. Det kunne også handle om hvordan I får topledelsens eller andre vigtige interessenters opbakning. Vi har 8-10 forskellige workshops som kommer "hele vejen rundt" om disse udfordringer.

PMO Manager uddannelse

I samarbejde med Ingeniørforeningen IDA har vi udviklet en PMO Manager uddannelse der løber over 6 moduler (4 moduler i Århus). Der er også Online træning og opgaver mellem hvert modul. Du bruger dit eget PMO som case materiale. Du får udviklet dit PMO og dig selv. Uddannelsen henvender sig til personer der arbejder i en projekt-afdeling, et PMO eller personer der skal til at starte et PMO.

Der er åben for tilmelding nu til de næste to hold i hhv. Århus og København starter til september 2016. Læs mere om detaljerne her: LÆS HER

Vi ses.

Hans Arnbjerg

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page