top of page

Det strategiske PMO, episode 2

Et PMO - strategidokument, skal der til:

Ligger der en strategi for dit PMO? Er der lavet et dokument der beskriver hvorfor jeres PMO er sat i verden, og hvordan PMO-et skal hjælpe virksomheden (eller funktions-området) med at realisere vigtige strategiske tiltag?

Hvis ikke der gør, så fortvivl ikke. Du er ikke alene. Mere en 1/3 af alle PMO-er har IKKE et særskilt strategi-dokument.

Men du skal se at få dig et. Det vil helt sikkert gøre dit liv lettere, og gøre dig selv mere sikker på, at du arbejder i den rigtige retning. Du øger også din chance for at overleve som PMO. Husk på at gennemsnits levealderen for PMO-er stadig kun er ca. 3 år.

Læs virksomhedens strategi:

Start med at læs din egen virksomhedsstrategi. Måske er det et dokument, der er lavet før din tid. Måske er det 1-2 år gammelt. Det er ikke så vigtigt. Det vigtige er, at du kender den, og at du kender den godt. Stil de spørgsmål der dukker op, når du læser virksomhedens strategi. Sørg for at komme lidt ud i hjørnerne af den strategi, der skal danne grundlaget for din PMO strategi.

Hvad er PMO-ets mission:

Start med at svar på HVORFOR er PMO-et sat i verden? Har der været nogle dårlige oplevelser i din virksomhed med projekter? Har I oplevet et behov for øget prioritering og fokus, eller er har i brug for en mere ensartet tilgang til projekteksekvering? Er der defineret nogle Must WIN battles, der ikke må fejle? Årsagerne til at lave et PMO kan være mange. Undersøg dette blandt vigtige interessenter.

Hvad er PMO-ets vision?:

Hvor skal PMO-et hjælpe virksomheden hen? Og hvilken effekt skal PMO-et være med til at skabe? Det skal du også kunne svare på. Og det skal stå helt tydeligt under visions-afsnittet. Og først lidt senere skal du definere hvad PMO-et rent faktisk skal lave og bruge tid på. Du skal have missionen og visionen klar, samtidig sørge for, at disse elementer er godkendt/gennemdiskuteret blandt topledelsen. Hvis du lykkedes med dette, er du igang med at få et strategiske PMO, der for alvor kan gøre en forskel for netop din virksomhed.

Se en lille video nedenfor hvor jeg fortæller om flere elementer af en PMO-strategi.

Disse elementer er starten på at få lavet et egentligt PMO-Charter der beskriver forskellige elementer af dit PMO. Mere om det i et andet opslag.

Hvis du vil vide mere om PMO workshops der kan hjælpe dig til at få et PMO-strategi, kan du læse HER.

PMO Manager uddannelse i samarbejder med Ingeniørforeningen:

Hvis du vil vide mere om PMO kompetance-udvikling, kan du læse om min og IDAs PMO Manager uddannelse. Der er åben for tilmelding nu og de næste to hold i hhv. Århus og København starter til september 2016 HER.

Vi ses.

Hans Arnbjerg

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page