top of page

Samtale med John Ryding Olsson: "Det er aldrig nok blot at levere. Hvad med effekten og benefit

Jeg havde fornyelig den fornøjelse, at mødes med John Ryding Olsson. John er forfatter til den bedst sælgende projektbog i Danmark: "Power i projekter og porteføljer", der har solgt mere end 50.000 stk. Det er godt gået for en fagbog. Nu kommer bogen også i en opdateret engelsk version.

John er også med-grundlægger af konsulent- firmaet Implement og har udviklet det fra 2-3 personer til i dag over 400 ansatte.

John og jeg talte især om hvordan vi kan arbejder med organisationer og forsøger at få projektledere, PMO-folk, direktører og ikke mindst topledelsen, til at fokusere mere på benefits og effekter af projekt. John har netop lavet et omfattende litteratur-studie og har undersøgt hvordan det går med projekteksekveringen og hvordan mange forskellige studier forholder sig til målingen af effekt og performance.

Johns konklusion er klar: Utroligt få studier har målt på bennefitrealisering og effektskabelse af projekter. Langt de fleste forskningsstudier fokuserer på projekttrekanten (tid, ressourcer og indhold). Rystende!

PMO-er og projekter bliver sat i verden for at skabe effekter, eksekvere strategier og derigennem skabe forretningsmæssige resultater, hvad enten dette handler om afkast til aktionærer eller om fokus er på ex. fundraising eller kræftforskning.

Der skal skabes effekt og det er ALDRIG nok blot at levere.

Læse mere om John HER

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page