top of page

PMO implementation. Creating effect of your PMO activities and services, how?

"Hvordan får jeg implementeret de metoder, processer og services mit PMO leverer?" og "Hvordan får jeg skabt effekt på projekterne og forretningen?

Disse to spørgsmål er hovedtemaer på modul 3 af PMO Manager uddannelsen, I går startede vi med at kigge på en række eksempler på hvordan man IKKE skal implementere PMO-aktiviteter. Vi lyttere til alle de dårlige historier deltagerne havde, fra nuværende og tidligere virksomheder. Vi checkede litteraturen for det samme. Vi lavede en liste med 18 unikke årsager til at PMO-er fejler og ikke får skabt den effekt, som var meningen. Hvis du vil have listen så send en mail til har@projectgovernance.dk

SÅ var vi varmet op og gik igang med den positive vinkel. Hvordan får man succes med sine PMO-aktiviteter?

Vi tog udgangspunkt i imImplementerings-diamanten®, som er en holistisk tilgang, der sikrer at du kommer "hele vejen rundt" om de aktiviteter dit PMO skal lave. Undervejs finder du ud af 'for hvis skyld' er det, du laver disse aktiviteter. Hvem får glæde af dem? Hvem skal hjælpe dig med at få det til at virke, på jeres projekter og forretning? Er der overhovedet nogle kollegaer der efterspørger det du tilbyder eller kan du bare stoppe med at gennemføre den konkrete PMO-aktivitet? Er du en "indefra og ud" type eller sørger du for at finde en kollega fra forretningen, der vil være din ambassadør? OG måsske vigtigst: Hvordan vil du måle om dine PMO-aktiviteter har haft en effekt?

Hvis du er blevet nysgerrig på Implementerings-diamanten har jeg lavet en lille video der kort forklarer de forskellige elementer. Se nedenfor.

I ProjectGovernance laver vi PMO-udvikling og PMO-workshops. Vil du høre hvad vi kan gøre for dit PMO, så lad os drikke en kop kaffe en dag. Du kan også checke vores hjemmeside HER

Hvis du har en eller to kollegaer der gerne vil dygtiggøre sig i PMO-arbejde kan de tage vores PMO Manager uddannelse, der er udviklet i samarbejde med Ingeniørforeningen. De næste hold starter i Århus til september 2016 og på DTU i Lyngby også til september. Læs mere om uddannelsen og det praktiske HER.

Vi ses.

Hans Arnbjerg

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page