top of page

PMO Myte #7: Strategiske PMO-er har større modenhed


PMO, Project Management Office development and Project Management training

Denne myte handler om at PMO-er skulle udvikle sig til, at blive mere og mere strategiske. Og at PMO-et derfor også automatisk vil være blive et mere modent PMO.

Men om et PMO er strategisk, taktisk eller operationel handler udelukkende om PMO-et gennemfører strategiske, operationelle eller taktiske aktiviteter. Og disse PMO- aktiviteter kan gennemføres modent eller mindre modent. Men fordi et PMO er strategisk, bliver det ikke automatisk til et modent PMO. Modenheden handler alene om hvor godt og hvor præcist, hvor forudsigeligt PMO-et udfører sin funktion.

Et PMO, der er strategisk, fokusserer på strategiske aktiviteter, såsom porteføljeledelse, Start og Stop af projekter, identificering af MWB (Must Win Battles), rapportering af projektfremdrift til top-ledelsen, BC udvikling + mange flere. Et strategisk PMO insisterer på, KUN at starte projekter/programmer, der ligger indenfor virksomhedens strategi. Et strategisk PMO linker alle dets aktiviteter til virksomhedens strategi og bruger dette i sin argumentation, for at starte det ene eller andet initiativ. Hvis PMO-et gør det godt over længere tid, er tydelig i sine processer og kommunikation og konstant leverer værdi til organisationer, vil også være/blive et modent PMO, og måske kunne hjælpe hele organisationen til at hæve projektmodenheden til et passende niveau. Men det er ikke noget der sker fra dag et og ikke noget der kommer autiomatisk, blot fordi man kalder sit PMO for et strategisk PMO.

Udvikling af dit PMO:

Hvis du er blevet nysgerrig på udvikling af PMO-er og hvordan DU kan sikre at dit PMO skaber den værdi der er brug for, kan du læse mere HER PMO udvikling. Læs om vores workshop tilgang, der sikrer at vi kommer hele vejen rundt om selve PMO- aktiviteten: Hvordan skal den gennemføres, hvem gavner den, hvem er sponsor, hvordan du får den til at virke og hvordan du måler effekten.

PMO Manager uddannelse:

Savner du træning og uddannelse i udvikling af dit PMO? Så kan du følge vores PMO Manager uddannelse, der er udviklet i samarbejde med Ingeniørforeningen. Læs mere her: PMO manager træning. Hold 5 starter til marts 2017 i hhv. Århus og Lyngby. Tilmelding er begyndt. Skriv til info@projectgovernance.dk eller ring til Hans Arnbjerg på 2090-3242.

Har du læst om de andre myter i denne serie? Hvis ikke kan du starte herunder:

This PMO myte series has been started by @Americo Pinto, with his 7 myts article. Americo is an acknowledge PMO developer from Basil. "All credits goes to Americo". I have translated the myts into Danish, further developed them and added relevant issues to fit a Danish contekst. If you want to read more about Americo Pinto look at his profile here: https://www.linkedin.com/in/americopinto.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page