top of page

PMO Myte #3: Metoder, værktøjer og templates, SKAL være hoved-fokus for et PMO


PMO MYTE 3

PMO, Project Management Office development and Project Management training

Der er ingen tvivl om, at det at levere metoder, værktøjer og skabeloner til at støtte gennemførelse af projekteksekvering, er en vigtig funktion for de fleste PMO'er. Og dette er ikke noget problem - problemet er snarere hvordan opfattes den værdi, som hver eneste PMO-aktivitet kan generere for sine interessenter.

Nogle PMO-aktiviteter kan skabe en stor oplevet værdi, på den "korte bane", såsom at levere rapporter eller overtage gennemførelsen af visse projekter. Disse funktioner løser som regel kortvarige problemer - ligesom en hovedpinspille ville gøre - uden nødvendigvis at skabe grundlaget for at transformere organisationen. Et overdrevent fokus på de kortvarige aktiviteter, medfører at PMO-et mister støtte og respekt over tid, fordi de rigtige årsager til problemerne ikke bliver løst.

På den anden side genererer nogle PMO-aktiviteter, som fx; det at levere de grundlæggende PM metoder og værktøjer, en større opfattet værdi, på den "lange bane", fordi de angriber de mere grundlæggende årsager til problemet. De er dog ikke i stand til at genere megen oplevet værdi i det korte løb, fordi det tager tid at udvikle dem og få dem fuldt implementeret. Og hvis denne implementeringsproces er unødig kompliceret, vil det også kunne medfører uønskede "bivirkninger" i form af, "Jeg bruger min egen model fordi den forstår jeg bedere". Et overdrevent fokus på PMO-aktiviteter og funktioner, hvor effekten først ses efter lang tid, kan medføre at PMO'et ikke overlever længe nok til at man kan se dets resultater.

Konklusion:

Konklusionen er at hovedfokus i et PMO ikke skal være den ene eller anden specifikke PMO-aktivitet og funktion frem for den anden. I stedet skal det prioriteres at leve op til interessenternes forventinger, på en balanceret måde, og levere en række PMO- aktiviteter, som er i stand til at generere oplevet værdi på den "korte bane" for at sikre støtte til PMO'et og samtidig på den "lange bane" for at skabe grundlaget for en transformation og ændring af organisationens kultur og modenhed.

Hvis du er blevet nysgerrig på udvikling af PMO-er og hvordan DU kan sikre at dit PMO får den opbakning der er brug for, kan du læse mere HER: PMO udvikling

PMO Manager uddannelse:

Savner du træning og uddannelse i udvikling af dit PMO? Så kan du følge vores PMO Manager uddannelse, der er udviklet i samarbejde med Ingeniørforeningen IDA. Læs mere her: PMO manager træning. Det næste hold starter til 28SEPT2017 i København. Tilmelding er begyndt. Skriv til info@projectgovernance.dk

Eller du kan ringe til Hans Arnbjerg på 2090-3242 og få en snak om hvordan et PMO kan udvikles i netop din virksomhed.

Har du læst om de andre myter i denne serie? Hvis ikke kan du starte herunder:

This PMO myte series has been started by @Americo Pinto, with his 7 myts article. Americo is an acknowledge PMO developer from Basil. "All credits goes to Americo". I have translated the myts into Danish, further developed them and added relevant issues to fit a Danish contekst. If you want to read more about Americo Pinto look at his profile here: https://www.linkedin.com/in/americopinto.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page