top of page

PMO Myte #2: Du SKAL vælge en bestemt type PMO til din virksomhed


PMO MYte #2

PMO, Project Management Office development and Project Management training

Dette er uden tvivl en af de mest udbredte myter om PMO'er. Hvis man analyserer bøger, som omhandler emnet og er udgivet i det sidste årti, er det nemt at se, at langt de fleste forfattere er fastsat på at etablere "typer" af PMO'er, og foreslår hver deres klassificeringsmodel. Litteraturen bugner af PMO- typer såsom strategisk, rådgivende, supporterende, styrende, center of excellence og mange flere. Hver af disse typer samler angiveligt de ideelle funktioner, som skal udføres af PMO'et. Se eksempelvis Peter Taylor 2011 + 2012, Hill, 2008, Disse typer bør KUN bruges som inspiration til udvikling af PMO'erne, og ikke som en "kageopskrift", der skal følges til punkt og prikke.

I praksis er din PMO-type ikke et udgangspunkt, men en potentiel konsekvens af dine interessenters forventninger og behov. Derfor er det muligt at det ideelle PMO for din organisation er et mix af forskellige typer - eller måske ingen af dem. Det der er afgørende er at hovedfokus er at tilbyde PMO aktiviteter og services, som møder interessenternes behov, uanset hvilken hvilken "type" man vil definere PMO'et som.

Det ideelle PMO, er således i stand til at opfylde interessenternes behov og forventninger - for kun der kan det generere effektiv værdi. I stedet for at etablere en forudindstillet type PMO, er det evnen til at skabe din egen type, som virkelig leverer de forventede fordele, uanset hvilket navn du ender med at give din enhed (dit PMO).

Hvis du er blevet nysgerrig på udvikling af PMO-er og hvordan DU kan sikre at dit PMO får den opbakning der er brug for, kan du læse mere HER: PMO udvikling

PMO Manager uddannelse:

Savner du træning og uddannelse i udvikling af dit PMO? Så kan du følge vores PMO Manager uddannelse, der er udviklet i samarbejde med Ingeniørforeningen. Læs mere her: PMO manager træning. Det næste hold starter til marts 2017 i hhv. Århus og Lyngby. Tilmelding er begyndt.

Eller du kan ringe til Hans Arnbjerg på 2090-3242 og få en snak om hvordan et PMO kan udvikles i netop din virksomhed.

Fik du ikke læst om myte 1 kan du finde den HER: Myte #1 om PMO-er

This PMO myte series has been started by @Americo Pinto, with his 7 myts article. Americo is an acknowledge PMO developer from Basil". "All credits goes to Americo". I have taken the myths from the article of Americo, translated them into Danish, further developed them and added relevant issues in order for a Danish context.

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page