top of page

Det strategiske PMO, episode 6: Få et PMO-Charter. Kom godt igang via min checkliste:

PMO, Project Management Office development and Project Management training

Et PMO Charter er ligesom en kontrakt mellem en leverandør og en kunde. Det beskriver de mest basale elementer af hvorfor jeres virksomhed skal have et PMO, hvad PMO-et skal levere og hvordan I vil måle effekten af PMO-ets initiativer. Det fortæller også noget om budget og ressourcer til PMO-et.

Uden et PMO charter bliver det sværere for dig at forklare over for nye måske og skeptiske interessenter, hvorfor PMO-et er sat i verden. Det bliver svært for dig at afgrænse mængden af ting og aktiviteter I skal stå for. PMO-er har det med at bliver overdænget af opgaver og projekter. Det er også svært hvis du skal forklare en ny CEO eller CFO hvad han får ud af PMO-et, hvis du ikke har på skrift, hvordan I vil måle effekten.

En undersøgelse fra 2015, gennemført af ESI, viste i ca 900 virksomheder med PMO-er, var 72% af senior manager, i tvivl om værdien af et PMO. Det er en udfordring af de helt store. Og efter min mening starter løsningen af den udfordring med at DU insisterer på at få lavet en PMO strategi og dermed et PMO Charter. Du må ikke lade dig presse til bare at gå i gang med at fikse det ene og det andet.

Ligger der et strategidokument for dit PMO eller projektkontor? Står det beskrevet hvad PMO-ets mission og vision er? Er det beskrevet hvilke PMO- aktiviteter der skal sikre at PMO-ets strategi bliver gennemført og står der hvordan I vil måle effekten? Har din direktør underskrevet dette dokument?

Hvis det er et stort NEJ til disse spørgsmål er du ikke alene. En undersøgelse, jeg gennemførte i 2014 som en del af mit MBA hoved-projekt, viste at kun 1/3 af elle PMO-er har en strategi. Og dermed en kontrakt på det de skal levere.

Se min video nedenfor med de vigtigste overskrifter du SKAL have med i dit PMO chater.

Hvis du vil vide mere om hvordan du får lavet et PMO Charter og udviklet dit PMO kan du checke linket HER.

Har du set de andre episoder i serien om det strategiske PMO? Hvis ikke kan du starte her under.

Episode 1 HER

Episode 2 HER

Episode 3 HER

Episode 4 HER

Episode 5 HER

Vi ses.

Hans Arnbjerg

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page