top of page

Værsgo' - 5 råd til at udvikle en PMO-strategi

1. Start med at læse din virksomhed's strategi. Ofte har PMO-ansatte IKKE været med til at udvikle virksomheden's strategi og det er derfor vigtigt at få den læst inden en PMO-strategi udvikles. Dette er især vigtigt, da der skal være synlige links mellem virksomheden's strategi og PMO-strategien.

 

2. Anskaf dig en PMO-charter skabelon. Ofte samles PMO-strategien i et PMO-charter. Der er mange før dig, som har udviklet PMO-strategier, hvilket betyder, at mange PMO-ansatte har en PMO-charter skabelon liggende. Tal med andre du kender der arbejder i et PMO og undersøge om du kan få/købe deres skabelon med relevante overskrifter eller køb den version vi tilbyder ved at skrive på info@projectgovernance.dk.

 

3. Find 1-2 vigtige kollegaer du kan spare med, når du starter med at udvikle en PMO-strategi. Det er meget svært at udvikle en PMO-strategi alene, og du bør samtidigt være interesseret i, at vigtige interessenter fra virksomheden kommer med deres bidrag.

 

4. Start i det små. Mange PMO-charters bliver alt for omfangsrige, fordi der er så meget vi gerne vil have med. Start med en version 1, der dækker det mest basale såsom: PMO Justification, Mission and Vision og en kort strategi-tekst. Herefter kan du videreudvikle hele PMO-charteret. Men husk, det mest basale behøver ikke at fylde mere end 3-5 sider.

 

5. Vær opmærksom på sproget og sørg for at der er tydelige links til din virksomhed's strategi. Prøv samtidig at skrive i et "forretningssprog" frem for et "project-excellence" sprog. Nævn evt. hvilke dele af din virksomhed jeres PMO skal servicere, og beskriv nogle af de forretningsmæssige KPI'er dit PMO enten skal være med til at understøtte eller som PMO'et ligefrem skal sikre blive opnået. 

Brug for hjælp eller input? Ring til os på +45 20 90 32 42

bottom of page