top of page

Det strategiske PMO, episode #8: PMO- kompetencer, hvordan får du succes?

PMO, Project Management Office development and Project Management training

Hvilke kompetencer har jeg brug for i mit PMO? Hvad skal jeg selv kunne og hvad må jeg lade andre klare og tage ansvaret for?

Det er nogle af de spørgsmål jeg får, når jeg udvikler projektkontor (PMO-er) i private og offentlige virksomheder. Jeg oplever en stor lyst og nysgerrighed overfor hvad PMO-er indeholder og samtidig hvilke personlige og faglige kompetencer der er brug for, i et vel fungerende PMO.

De kompetencer de fleste tænker på, ligger inden for projektledelse og portefølje-ledelse. Det at have styr på de basale projektledelses hardskills og softskills er noget helt fundamentalt.

Porteføljeledelses-disciplinen er ofte også efterspurgt af topledelsen og derfor noget mange er bevidste om. Men alle P3 disciplinerne (projekt, program og porteføljeledelse) er blot én vinkel på de kompetencer et PMO skal beside.

Se min video nedenfor, hvor jeg kommer med flere eksempler på de kompetencer DU kan kigge efter, når PMO-et skal besættes med de rigtige kollegaer.

Hvilke af disse kompetencer skal Jeg/DU være ansvarlig for? Hvilke skal din kollega tage ansvar for? Og er der sammenhæng mellem det topledelsen efterspørger hos dit PMO og de kompetencer du og dine kollegaer besidder? Det giver måske sig selv, at dit PMO IKKE kan tage ansvaret for vigtige aktiviteter, hvis du ikke har kompetencer eller evner inden for et konkret område. Hvis du er bevidst om dette, er du allerede meget bedre stillet end mange PMO-folk. Nu kan du for alvor begynde at lede efter de rigtige kollegaer og matche efterspørgselen med de rigtige personer. God vind med det.

Udvikling af dit eget PMO:

Er du blevet nysgerrig på hvordan dit PMO kan få mere gennemslagskraft og hvordan du finder det gode mix mellem hvad I som PMO laver og de kompetencer du har? Så inviter mig på en kop kaffe og vi kan sammen undersøge det.

Du kan også læse om vores PMO vorkshops HER

Eller du kan tilmelde dig vores PMO Manager uddannelse, der er et samarbejde mellem Inginiørforeningen og ProjectGovernance. Vi har hold både i Århus og på DTU i Lyngby. Du finder mere info HER.

Har du set de andre episoder i serien om det strategiske PMO? Hvis ikke kan du starte her under:

Episode 1 HER

Episode 2 HER

Episode 3 HER

Episode 4 HER

Episode 5 HER

Episode 6 HER

Episode 7 HER

Venlig hilsen

Hans Arnbjerg

Tlf. 2090-3242 og har@projectgovernance.dk

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page