top of page

Ansat i et PMO/projektafdeling? Hvad skal der egentlig til? Se med her.

PMO, Project Management Office development and Project Management training

PMO-disciplinen er stadig forholdsvis ny for mange. Projektkontorer har man kendt til siden slut 50-erne start 60-erne. Men det er først de sidste ca. 20 år, at PMO-et for alvor har udviklet sig som selvstændig disciplin og som organisatorisk enhed.

Tidligere var det den mest erfarne ingeniør, der sammen med udviklings-afdelingen forsøgte at koordinere projekter på tværs af virksomheden. Det var oftest topledelsen der afgjorde hvilke projekter der skulle køre og hvilke der skulle vente, og det var måske op til produktions-chefen at sikre kvalitet i alle faser af projektet, helt frem til kunden stod med produktet i hånden.

PMO-et i dag: En strategisk partner.

I dag har flere virksomheder set værdien af at lade et PMO koordinere, skabe overblik, prioritere og gennemføre vigtige projekter. Nogle kalder endda deres PMO for "Strategy execution office". Måske er PMO-et også med i udvælgelsen af potentielle nye ideer og produkter. Og ofte deltager et PMO i evalueringen af effekten af vigtige projekter, kundetilfredshed osv.

Det siger sig selv, at de personer der er arbejder i et moderne PMO/projektkontor, skal rumme mange kvaliteter og kompetencer.

Se min lille video hvor jeg giver mit bud på hvilke kerne-kompetencer en "PMO Manager" skal have.

PMO Manager uddannelse:

Ved du at Ingeniørforeningen IDA og ProjectGovernance har udviklet en PMO Manager uddannelse, der løber over 6 moduler og hvor du udvikler både dit PMO og dig selv? Det er en uddannelse der henvender sig til ALLE der arbejder i et PMO og som gerne vil udvikle det.

Vi to nye her i Sept. Der er få ledige pladser på begge hold. Et i Århus og et på DTU i Lyngby. Du kan læse mere om uddannelsen alle detaljerne HER

DU kan også se en lille video om indholdet af PMO Manager uddannelsen HER

Har du set mine episoder i serien om det strategiske PMO? Hvis ikke kan du starte her under:

Vi ses

Hans Arnbjerg

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page